:: دوره 4، شماره 3 - ( 9-1397 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 229-181 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی انتشار گاز گلخانه ای، مصرف انرژی و هزینه های تولید مرکبات: مطالعه موردی استان مازندران
محمد حسین آق خانی* ، سعید احمدی پور ، حمزه سلطانعلی ، عباس روحانی
دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (3869 مشاهده)
ذدر این تحقیق پایداری سه الگوی تولید شامل انتشار گازهای گلخانه­ای، انرژی مصرفی و هزینه­های تولید مرکبات در استان مازندران شامل پرتغال و نارنگی مورد تحلیل قرار گرفت. رابطه بین انرژی‌های ورودی و عملکرد با استفاده از تابع تولید کاب-داگلاس و روش تحلیل حساسیت، ضرایب انتشار گازهای گلخانه­ای از منابع معتبر و تحلیل هزینه­ها براساس شاخص­های اقتصادی بوده است. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دو نهاده کود شیمیایی و سوخت به ترتیب با 5/48 و 9/16 درصد، پرمصرف ترین نهاده­ها و دو نهاده کود حیوانی و سوخت با 30/43 و 50/18 درصد، بیش­ترین انتشار گازهای گلخانه­ای را در تولید مرکبات داشتند. نتایج روش تحلیل حساسیت نشان داد با افزایش یک مگاژول در انرژی نهاده­های ورودی،  به ترتیب نهاده ماشین­آلات و آب آبیاری، بیشترین تاثیر مثبت را بر روی عمکلرد مرکبات داشته­اند. نتایج تحلیل اقتصادی نشان داد که سه نهاده  نیروی کار، سموم شیمیایی و کودهای شیمیایی به ترتیب با 32/39، 51/28 و 89/22 درصد بیشترین هزینه­های متغیر را شامل شدند. در انتها راهکارهای  لازمه به منظور بهبود الگوی سه گانه پایداری مورد مطالعه در راستای دست­یابی به اهداف سیاستی توسعه پایدار در تولید مرکبات پیشنهاد گردید.
واژه‌های کلیدی: انرژی مصرفی، تولید مرکبات، تحلیل هزینه‌ها، تابع تولید کاب داگلاس، انتشار گازهای گلخانه‌ای
متن کامل [PDF 1316 kb]   (1126 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/11/18 | پذیرش: 1397/8/6 | انتشار: 1397/10/5


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 3 - ( 9-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها